Den perfekte steak på grill

IMG_2146

Ellere rettere den perfekt tilberedte steak på gasgrillen, da kødet sagtens kunne have kostet en hel del mere hos den lokale slagter. Denne udskæring er en Ribeye skåret af en oksefilet fra Brugsen på tilbud (ca. 100kr/kg). Prisen på kødet skal dog ikke ændre på metoden/resultatet som alt andet lige var i verdensklasse, som min gode ven kokken ville have sagt.

Fremgangsmåde er ligetil:

  1. Kødet pakkes ud af vacuum eller andet emballage gerne 24 timer eller mere inden det skal bruges, og pakkes i bagepapir eller ligende hvor kødet kan ånde (læs ingen folie eller stanniol).
  2. Kødet tages ud ca. 1 time før tilberedning, så det kan opnå stuetemperatur.
  3. Grillen fyres op på fuld skrue… gas weberen viste 350C på det udvendige termometer.
  4. Bøfferne duppes tørre og krydderes med salt og peber, som klappes let ind i overfladen så det ikke falder af. Dupningen er måske ikke så vigtigt ved grilning, da væsken ikke kan samle sig under bøffen, men skal ikke salte for tidligt, da det kan trække saften ud af bøffen.
  5. Bøfferne grilles ved højste varme 1 min på hver side, så de får de karakteristiske striber… ikke noget med at løfte undervejs, og hold låget lukket på weberen.
  6. Bøfferne grilles færdigt ca. 2-3 min på hver side med låget åbent for at få medium rare bøffer, som vi godt kan li i vores familie. Jeg flippede dem for hvert minut, for at få en mere ensartet varme fordeling.
  7. Bøfferne tages af og de får lov at hvile 5-8 min inden servering.
  8. Som et ekstra touch havde jeg en pande med smeltet smør klar, hvor bøfferne blev vendt i smørret 10-15s. på hver side inden servering, det giver en dejlig smag som står godt til bøffen og gør den fremstår varm som om den lige er taget af grillen.

Velbekomme….

IMG_2144

Skriv et svar