Hytteost pandekager (glutenfri & low carb)

Jeg har gennem længere tid stødt på opskrifter på nettet hvor målet er at udgå stivelse eller sukker. Jeg har egentlig gerne selv ville igang med at reducere mængden af stivelse i min egen mad for herved at mindske daglig udsving i mit blodsukker og ikke hele tiden føle mig sulten ;-)

IMG_4939

Derfor satte jeg mig for at prøve denne alternative opskrift på Amerikanske pandekager, baseret på hytteost.

Du skal bruge følgende til 9-10 stk.:

  • 250g hytteost (4-5%, med højt proteinindhold)
  • 4 æg
  • 1 spk loppefrøskaller (hedder også FiberHusk, kan købes i Matas)
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. Stevia ( alternativt 2 spk. sukker)
  • 1/4 tsk kardemomme eller kanel afhængig hvad man er til…

Blend æg og hytteost, sukker, salt og krydderier sammen til klumperne er væk i hytteosten. Dejen hældes over i en skål hvor loppefrøskaller tilsættes…

IMG_4938

Dejen skal være tynd når den hældes i en skål, men bare rolig det ændre sig når loppefrøskallerne har suget væske til sig. Det er vigtigt at dejen står 5-10 min inden man bruger den (gerne længere). Hvis dejen stadig virker for tynd efter at ha stået et stykke tid, kan man justere med lidt ekstra loppefrøskaller, men pas på de suger rigtig meget væske ;-)

Herefter er den ganske almindelig procedure som ved almindelige pandekager på en pande med rigeligt med fedtstof.

IMG_4937  IMG_4940

Som tilbehør lavede jeg et mix at friske blåbær blendet med græsk yoghurt og lidt Agavesirup, det giver en lækker “blå” og lidt syrlig creme som passer fint til pandekagerne…

Jeg lavede dem første gang lørdag morgen, og familien bestilte en ny omgang til søndag morgen, så det må siges at være et kvalitetsstempel i min bog.

De smagte rigtig godt, men er knapt så søde som rigtige amerikanske pandekager

Velbekomme..