Lamme & broccoli tærte med hytteost

IMG_2390

Har man fået et lækkert stykke kød dagen i forvejen, er det en super måde at bruge resterne i en tærte. Gårsdagens menu bestod af lamme culotte, så var det oplagt tærtetid.

Jeg havde besluttet mig for at prøve en lidt sundere udgave en den traditionelle margarine tunge tærtedej. Sådan en fætter kan laves af følgende:

  • 1.5 dl A 38 eller yoghurt naturel
  • 1 helt æg
  • 1 spk. olivenolie
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • evt. lidt vand hvis dejen er for tør.

Dejen skal laves minimum 30 min og på køl før den skal bruges.

IMG_2384

En tærteform smøres med lidt flydende margarine.. Den lidt for store tærte dej, lægges over formen… Lad være med at skære kanten af før efter fyldet er hældt i, da det er meget nemmere at styre, unden kanterne falder sammen.

IMG_2386

Fyldet fordeles i tærten… Til inspiration brugte jeg følgende:

  • 1 rød snack peber
  • 1 banan skalotteløg løg
  • 1 gulerod (kogt i 3 min)
  • 1/2 broccoli hoved (kogt i 3 min)
  • rester af lammekød

Det er naturligvis muligt at bruge mange andre variationer, det er kun fantasien der sætter grænsen.

IMG_2387

Herefter overhældes tærten med følgende ægge/oste masse:

  • 50 g Cheddar ost
  • 200g Hytteost
  • 2 dl letmæk
  • 6 æg
  • Salt & Cayennepeber
  • 1-2 spk. tørrede basilikum

Tærten anbefales kun fyldt 3/4 op, da den svulmer op når den bages. Den opmærksomme læser vil nok lægge mærke til at ægge/oste massen også er relativt sund med lavt fedt indhold 😉

IMG_2389

Tærten sættes i en 200C forvarmet ovn i ca. 35 min…

IMG_2392

Den serverede tærte kan toppes med lidt frisk cheddar ost, så er den helt i vinkel… Resultatet blev rigtig godt, specielt brugen at hytteost var et rigtig godt alternativ til den fede ost.

Velbekomme…

Skriv et svar