Nem luftig drømmekage

IMG_4991

En klassiker som man næppe kan komme uden om på et velassorteret kagebord, til fødselsdage eller bare som kollega kage … Den smager ikke bare rigtig godt, men er samtidig rigtig nem at lave…

Du skal bruge følgende til et fad i 30x22cm:

  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 375 g hvedemel
  • 5 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 75 g smør

Til fyld eller mums skal du bruge

  • 200 g smør
  • 300 g kokosmel
  • 450 g brun farin
  • 1 dl mælk

Som billedet angiver så er der rigeligt med mums, så mængden kan sagtens reduceres tilsvarende hvis man synes det er for vildt… men man må aldrig gå ned på mums 😉

IMG_4958 2

Dejen laves ved at røre æg, sukker og vaniljesukker til en luftig lys masse, der skal køres nogle minutter på køkkenmaskinen…

Herefter tilsættes mel, bagepulver … sigt melet i dejen, så du undgår klumper..

Smeltet smør og mælk tilsættes og det hele røres godt sammen. Dejen bliver meget våd, faktisk lidt i stil med en tyk pandekage dej.

IMG_4959

Dejen hældes i et fad dækket med bagepapir og kan bages med det samme i en forvarmet ovn på 200C i 20-25 min… Tjek med en tandstik efter ca. 20 min. Når dejen ikke længere hænger fast på tandstikken så er kagen klar til at få mums på.

IMG_4961

Det er VIGTIGT ikke at bruge varmluft, for så bliver kagen mørk ovenpå og rå indeni…

Mens kagen bager, kan man gøre mumsen klar… Farin og smør smeltes i en gryde, hvorefter kokos tilsættes sammen med mælk… det hele skal varmes op indtil du har ensartet masse, som er tyk men ikke flydende… hvis den er for tyk så kan det være svært at få det fordelt…

IMG_4963

Når kagen med mums er klar, justeres ovnen op til 225C hvor kagen bages færdig i 5-7min indtil sukker laget på toppen har fordelt sig jævnt og bobler let, pas på ikke at give den for meget.

IMG_4965

Velbekomme

NB kan fryses 😉