Pizza på grillen

IMG_1900

Jeg kan godt li’ pizza en sjælden gang i mellem, men helst hvis jeg laver dem selv… Jeg laver dem gerne på min gasgrill på en bagesten købt til formålet.. Det er absolut essentielt at bruge bagesten til pizza for at få den lækre sprøde bund man kender fra pizzeriaerne. Om man vælger at lave dem på grillen eller i oven er ligegyldigt, men jeg fortrækker dog grillen da jeg kan komme noget højere i temperatur (ca. 250-270C). Ved denne temperatur bager pizzaen færdig på kun ca. 7-8 min. Teflonfilmen bruger jeg fordi det er nemmere at håndtere pizzaen når den skal flyttes over på den varme sten. Jeg lægger pizzaen på bagsiden af bagepladen hvorefter jeg kan slide pizzaen over på stenen hurtigt uden at miste for meget varme. Filmen kan nemt fjernes efter ca. 2-3 min, hvorefter pizzaen kan bages færdig direkte på stenen.

Jeg laver mine pizzaer selv, ikke så meget fordi man ikke kan købe en god pizza i byen og tage med hjem, men fordi intet slår duften af nybagt pizza direkte fra ovnen/grillen.  Samtidig er det rigtig god måde at få ryddet op i køleren og man har mulighed for at lave dejen i en grovere og sundere udgave…

Pizzadejen laver jeg efter denne opskrift: Grillet Grov Pizza

Tomat sovsen lavede jeg med en dåse flåede tomater plus et par skeer tomat purre, som jeg varmede op i en gryde tilsat lidt hvidløgssalt og tørret basilikum. Efter det havde simret en 10 15 min, fik det en tur af stavblenderen til en fin ensartet masse som blev sat på køl…

Som fyld kan man bruge mange ting, men istedet for peperoni prøvede vi chorizo pølse med godt resultat.

IMG_1906

Rækkefølgen af ingredienser på en pizza er vel næsten givet, men for god ordens skyld: dej først, tomat sovs, ost og først herefter fyld ;-) Vi lavede følgende 3 varianter

Børne version: tomat sovs, ost, skinke, ananas, chorizo pølse

IMG_1899

 

Voksen version 1 (mild): tomat sovs, ost, rødløg, oliven med mandler, feta, chorizo pølse

IMG_1902

 

Voksen version 2 (hot): tomat sovs, ost, rødløg, jalapenos, chorizo pølse

IMG_1903

Skriv et svar