Pulled pork på weber gasgrill

IMG_1844

En konge opskrift til når man får mange gæster, da svinet passer sig selv…

Ingredienser: 2-3 kg nakkekam (resten kan nemt fryses, så det gør ikke noget den er stor)

Marinade:

  • 4 spk. groft salt
  • 1 spk. peber, gerne groft
  • 4 dl brun farin
  • 1 dl paprika
  • 2-3 kviste Timian (gerne frisk)
  • 4 hvidløg
  • 1 dl Rød vineddike eller balsamico
  • 1 spk. strøget Cayennepeber
  • 3 spk. oliven olie..

Den våde marinade røres sammen i en skål. Nakkestegen smøres godt ind i den faste marinade og lægges i en forseglet pose til dagen efter. Når stegen tage ud af posen, vil marinade være flydende og man kan med fordel gemme det der tilbage i posen og påføre lidt undervejs i processen. Tricket er at marinaden danner et skorpeagtig lag udenpå stegen som holder på fugtigheden, den kaldes nogen gange for barken.  Derfor kan man sagtens tilføre noget mere undervejs.

Jeg laver normalt min pulled pork på weber gasgrillen ved ca. 100C i 8-9 timer, det passer normalt med 1 brænder (yderst) på laveste indstilling…. Det er ikke det store arbejde, da kødet passer sig selv, men det skal naturligvis times for det passer med spisningen. Jeg bruger stegetermometer på det tykkeste sted, og tager kødet af når det har passeret 90C… Kødet dækkes til indtil severing, hvorefter det strimles med 2 gafler.

Pulled pork er fantastisk til burgere, pitabrød og sandwich… sammen med en god coleslaw, som i også kan finde opskriften på her på siden: Coleslaw med spidskål, gulerod & forårsløg

Velbekomme..

IMG_0569

IMG_1841 (1)

IMG_1842

En variant fra i sommers, hvor coleslaw’en er med en anden type kål..

img_0912

Skriv et svar