Røget chili mayo på 2 min

Hvis du som mig er helt vild med røgsmag, sammen med et godt stykke kød, så burde denne opskrift sidde lige i skabet. Det er faktisk overraskende nemt at lave en rigtig god chili mayo fra bunden på under 2 min…

IMG_0098

Du skal bruge følgende til ca. 2,5 dl mayo:

  • 2dl smags neutral olie som f.eks. koldpresset rapsolie
  • 2 pasteuriserede æggeblomme
  • 1 tsk. citron eller lime
  • 1 tsk. vand
  • 1 tsk. sambal oelek (eller anden chilli som du foretrækker)
  • 1 tsk røget paprika

Det hele blendes med stavblenderen til en fin orange chili mayo, det burde ikke tage mere end 1 minut på fuld hammer…

Mayo’en smages til med salt og peber, hvorefter den sættes på køl. Denne version er ikke særlig stærk, så det kan samtidig justeres hvis der skal lidt mere fart på.

Jeg brugte sambal oelek som chili, men jeg vil tro den mexicanske chipotle vil være perfekt at komme i, da det er røde røgede jalapenos…Det skal helt sikkert prøves…

Velbekomme….