Spar penge – lav dit eget kokosmel

IMG_4953

Jeg skulle bruge noget affedtet kokosmel til en kageopskrift som jeg ville prøve af, men havde da nær fået et chock da jeg så hvad det koster færdigt… Efter en konsultation med Mr. Google, fik jeg hurtigt inspiration til at lave det selv… Udover melet, får man også den dejligste kokosmælk som bonus.

Princippet er super enkelt hvis du har en blender. Det eneste du skal bruge er postevand og en pose almindelig kokos fra netto 250g, 7kr…. Du behøver ikke lave det hele, men du skal nok ikke regne med mere 150g tørt kokos mel pr. pakke…

Blandingsforholdet er 2:3, som f.eks. 4 dl. kokos til 6 dl vand som blendes 1-2 minutter.

foto 1-1

Herefter skal mælken sies fra gennem f.eks. et rent viskestykke, man kan snurre viskestykket rundt om den blendede kokos masse og presse det sidste væske ud. Kokos mælken stilles nu på køl og kan bruges i mad eller piskes til skum. Man kan bruge det fuldstændig som dem man køber færdig på dåse.

foto 2

Det våde mel skal nu tørre, jeg brugte en ovnen på varmluft 100C i ca. 1 time, hvor melet blev fordelt jævnt på et stykke bagepapir. Efter ovnen fik det melet lov at tørre natten over på køkkenbordet… hvis det ikke er tørt, så mugner det.

foto 3 foto 5

 

Viola, så er der kokosmel tilen fraktion af prisen….

 

IMG_4956

IMG_4954

Comments are closed.