Sprød glutenfri pizza – LCHF

Kan man virkelig lave en pizza uden mel?

Det lyder som en umulig opgave, men ikke desto mindre målet med denne opskrift inspireret af en blog omkring raw food… selvom denne vist ikke helt falder ind under denne kategori.

Pizzabunden indeholder meget få ingredienser, du skal bruge følgende 1 mellem pizza:

  • 75g ost (f.eks. 1/2 mozerella + 1/2 cheddar)
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. loppefrøskaller (fiberhusk)
  • 2 æg
  • 1/2 tsk.  salt.

Alle ingredienserne blandes i en skål, og lægges på en bageplade som har samme størrelse som en god frokost tallerken. Pizzabunden bages ved 200C varmluft i ca. 15-20 minutter alt efter ovn type. Bunden er færdig når den er mørke gylden…

IMG_0011 IMG_0008

Fyldet klargøres ganske som ved en almindelig pizza… Det kan være alt godt fra køleren, og i mit tilfælde var det noget oksekød, peberfrugt og løg, samt en gul lemon chili som jeg venligst har fået et par stykker af fra en kollega. Det hele blev ristet godt af på en varm pande, sammen med salt peber, knust hvidløg og oregano.

IMG_0006 IMG_0010

Tomat saucen blev lavet af halv dåse tomater blandet med tørret basilikum, salt og peber… Saucen fik et par minutter på den varme pande, så konsistensen blev lidt tykkere.

IMG_0009 IMG_0013

Pizzaen med tomatsauce, ekstra ost + fyld bages yderligere 5-8 min ved 200C… men pas på kanten ikke får for meget, da den godt kan blive lidt tør…

 

IMG_0015

Jeg vil sige resultatet blev overraskende godt, hvis man ser bort fra den havde fået lige lidt meget i kanten. Jeg vil tro 15 min til bagning af bunden ville ha været rigeligt med vores ovn.

Velbekomme…