Varmrøget laks på weber kuglegrill

Jeg er blevet så glad for min gasgrill at jeg stort set aldrig bruger min gamle Weber kuglegrill, men efter flere gange at ha’ brugt gasgrillen til at varmrøge laks uden at kunne få den helt rigtige røgsmag derfor satte jeg mig for at give det et skud på kuglegrillen.

Jeg købte nogle kul og en pose af webers egen røgflis af modellen Pecan som skulle være god til fisk. Jeg tror dog ikke det har den store betydning hvilken slags flis man bruger ved varmrøgning, men jeg køber normalt Webers for at være sikker på spånerne kan bruges sammen med fødevarer.

IMG_2309

2 håndfulde Pecan spånerne blev lagt i vand mens jeg tændte op i grilstarteren.. Jeg bruge ca. et 1/2 tårn til denne røgning….

IMG_2310

Laksen blev pakket ud og lagt på en planke dækket med sølvfolie… Laksen blev generøst krydret med salt og sukker, som fik lov at stå ca. 30 min indtil grillen var klar.

IMG_2311

Efter kullene var godt varme blev de hældt i grillens ene side hvor de fik lov til at stå til de var godt hvide i overfladen. Spånerne blev drænet for væske, så de stadig var godt våde inden de blav lagt direkte på de varme kul. Efter 2-3 min. var der rigtig godt gang i røg udviklingen.

IMG_2312

Laksen blev lagt på grillen i modsatte side af kullene. Udluftningen på weber låget blev lukket halvt og placeret modsat kullene, så røgen skulle vandre hen over laksen for at komme ud.

IMG_2314

Laksen blev røget i ca.  22 min, til perfektion… Uden at overdrive må jeg sige at resultat var fantastisk, laksen var rigtig lækker, saftig og med rigtig god røg smag..

IMG_2315

Jeg har længe tænkt over om jeg skulle skille mig af med kuglegrillen. Ovenpå dette fantastiske resultat får den lov at blive til når der skal røges.

Velbekomme…

 

 

 

 

 

Skriv et svar