Verdens bedste chilli con carne

IMG_1425-CLEAN

Uden sammenligning det bedste chili con carne jeg har smagt til dato… Ingredienserne er hentet med inspiration fra Gastromand.dk og kan findes her: http://gastromand.dk/chili-con-carne-heston-blumenthal/

Opskriften blev ikke helt fulgt til punkt og prikke…Chokoladen var 70% modellen fra Netto og det samme med chilien (5 pak rød+grøn).. Jeg skiftede bourbon ud med 4cl Scotch Whisky, og kødet var 4x4cm udskåret af US tykkam, skaffet af min ven kokken.

Det mest markante forskel var at jeg lavede Chilli’en over 10 timer i slow cookeren…

Processen var som følger:

  • 1 dl rapsolie blevet varmet op med 2 1/2 chilli uden korn + 2 laurbær blade.
  • Efter 10 min blev olien siet fra chilli og laurbær blev kasseret.
  • Jeg brunende kødet af i 3 portioner med ca. halvden af chilli rapsolien.
  • Løg, hvidløg blev brunet af på panden, krydderierne og tomat pure tilsat…
  • Whiskey blev tilsat og løg, hvidløg og krydderier fik lov at simre 2-3 min.
  • Herefter fik den hakkede tomater og kaffe, og det hele fik 2-3 min ekstra..
  • Brunet kød, peber frugter, gulerødder,  bønner + 2 hakkende chili blev lagt tilrette i slow cookeren og overhældt med “sovsen”…
  • På med låget, og herefter i køleskabet hvor den passende fik lov at stå indtil næste morgen… Jeg satte lerpotten i slow cookeren lige inden jeg tog på job på den laveste indstilling.

Lige inden vi skulle spise blev Chilli’en smagt til med brun farin og en halv plade chokolade.

Nu vil den opmærksomme nok tænke at grønsager og bønner der har fået 10 timer, er totalt udkogte. Det er de overhoved ikke , men ganske fine og stadig med lidt bid i… Det er en af de ting som slow cookeren kan hvis den køres på den lave indstilling. Kødet var perfekt, saftigt og helt gaffelt mørt.

En anden ting så forbinder mange Chili Con Carne med at flammerne skal stå ud af ørerne for det er godt… det mener jeg klart er fejl, det handler mere om at få den kraftige smag frem fra alle de gode ingredienser… Den må gerne være stærk, men ikke så man føler sig totalt brændt af.

Jeg kan på det varmeste anbefale af prøve denne chilli, den er helt klart besværet værd…

 

img_1383

img_1384

img_0086

img_1385

img_1387

IMG_1425-CLEAN

img_1386

Skriv et svar